Notice: Array to string conversion in /home/vhosting/b/vhost0011662/domains/bontegeiten.nl/htdocs/www/site/templates/themza_j15_13/index.php on line 3
Bont presenteert zich op dag vh levend erfgoed
logo

  Home   Contact   Inloggen  
maandag 17 december 2018

Home - Nieuws - Bont presenteert zich op dag vh levend erfgoed
Bont presenteert zich op dag vh levend erfgoed Afdrukken
Geschreven door Administrator   
woensdag 01 september 2010 08:21

Op zondag 29 augustus werd de Nationale dag van het levend erfgoed gehouden en Bont was er bij! Op deze dag op Landgoed de Velder in Liempde konden alle SZH-rassen zich op een ontspannen en positieve manier presenteren aan het grote publiek. Precies om die reden is deze dag georganiseerd door de Stichting zeldzame huisdierrassen.

Helaas was het weer niet waarop iedereen gehoopt had, maar desondanks heeft de bonte geit niet te klagen gehad over aandacht. Er was een marktkraam en een ring geregeld waar bonte geiten uitgebreid besproken en gekeurd werden door keurmeester en inspecteur Martien Matteeuwse. Daarnaast werden er stamboekopnamen getoond. Fokcommissie Bont secretaris Arie Abbing heeft een sponsor kunnen vinden waardoor we 2 full color PVC-zeildoek spandoeken (van elk bijna 4 meter lang!) hebben kunnen laten maken om de marktkraam aan te kleden. Ontwerp en opmaak hebben we in eigen beheer gedaan en de spandoeken hebben we zelf opgehaald zodat het sponsorgeld volledig dekkend hiervoor was.

Voor deze dag is er ook een nieuwe informatie-folder gemaakt over de Nederlandse bonte geit. Als basis is genomen de allereerste zwart-wit flyer die ooit is gemaakt. Omdat er geen bestanden meer van zijn is de opmaak volledig opnieuw opgezet. Alle foto's zijn vervangen, enkele teksten zijn aangepast en er is veel nieuwe informatie bijgekomen. Tevens is alles nu volledig in kleur. Het is een mooie flyer geworden op A4-formaat en dan in 3-en gevouwen, de zogenaamde wikkelvouw. De flyer is ook helemaal in eigen beheer gemaakt en papier en afdrukken (in kleur) is ook gesponsord. Behalve veel vrije tijd, heeft de flyer niets gekost.

Naast de folders waren er (bonte-) geitenkaasjes die goed verkocht werden. Uiteraard met het logo van de bonte geit er op. Ook zijn er nog enkele t-shirts met het bonte geitenlogo er op verkocht. Deze waren nog over van een eerdere actie.

Het publiek verbleef helaas niet lang op het terrein, maar was desondanks wel oprecht geïnteresseerd. De harde wind en de soms pittige buien waren daar debet aan. De organisatie was erg goed, alles was erg goed geregeld door de organisatoren. De verwachting was dat de vele regen het terrein snel zou veranderen in een modderpoel maar dat is alleszins meegevallen, het terrein was goed gedraineerd. We mogen spreken van een geslaagde dag, ondanks dat het weer niet echt mee zat. Graag hadden we wat meer geiten getoond, maar omdat er enkel NCW-dieren konden komen was dat lastig. In (oost-) Brabant zijn er alleen maar CW geitenhouders, vandaar dat de geiten van ver moesten komen.

Het bestuur wil graag iedereen die deze dag heeft mogelijk gemaakt bedanken voor hun inzet!

Bekijk de foto's in het foto-album.

 

Zoek


Copyright NOG Fokcommissie Nederlandse Bonte Geit 2018