Notice: Array to string conversion in /home/vhosting/b/vhost0011662/domains/bontegeiten.nl/htdocs/www/site/templates/themza_j15_13/index.php on line 3
NCW bokken beter dan CW op bokkenkeuring Jubbega
logo

  Home   Contact   Inloggen  
maandag 17 december 2018

Home
NCW bokken beter dan CW op bokkenkeuring Jubbega Afdrukken
Geschreven door H. DominĂ©   
dinsdag 31 augustus 2010 20:59

Zaterdag 14 augustus 2010 naar de bokkenkeuring in Jubbega geweest en er wat foto's gemaakt van de aanwezige bonte bokken van cw en ncw. Een ding is zeker, de cw bonte bokken zijn kwalitatief lang niet zo goed als de ncw bonte bokken.

De Kampioenen van de CW keuring:
Bij de lammeren werd kampioen Waronimus CM L, een Melkemas Age zoon en als reserve mocht opstellen Er Nico, een zoon van Bonkwerter Freddie. Beide dieren zijn van Gez Holwerda uit Siegerswoude.

Kampioen bij de oudere bonte bokken werd Gienus vd Fortuna, een zoon van Bonkwerter Jurgen van fokker eigenaar I.J. de Boer uit Lutjegast. Er Rink 3094, een Ironimus CM zoon werd reserve kampioen en is van de Fam Jansma uit Dirkshorn.

De kampioenen van de NCW keuring zijn:

Kampioen lammeren werd Kars P. een zoon van Arnoud vd Ijsselstee en heeft als eigenaar D. Bakker uit Wormerveer. Reserve werd DB Herman, zoon van Mark W, van J. Westerkamp uit Peperga.

Kampioen bij de oudere bontebokken werd Eagles Djustin die heeft als vader Brant en is in eigendom van J. Domine uit Punthorst. Reserve werd zijn zoon DB Herman van A.G. Vuist uit Steggerda.

Dag kampioen van de boklammeren werd Kars P. van D. Bakker. Dagkampioen bij de oudere bokken werd voor de 2e maal Eagles Djustin van J. Domine.

Bekijk de foto's in het foto-album.

 

Copyright NOG Fokcommissie Nederlandse Bonte Geit 2018