Notice: Array to string conversion in /home/vhosting/b/vhost0011662/domains/bontegeiten.nl/htdocs/www/site/templates/themza_j15_13/index.php on line 3
Bont goed vertegenwoordigd in Avereest
logo

  Home   Contact   Inloggen  
maandag 17 december 2018

Home - Verslagen - Bont goed vertegenwoordigd in Avereest
Bont goed vertegenwoordigd in Avereest Afdrukken
zondag 04 juli 2010 10:28

Op zaterdag 3 juli 2010 werd de clubkeuring gehouden van Geitenfokvereniging Avereest & omstreken. Daar kwamen de bontegeiten weer goed voor de dag, de algemeen kampioen bij de lammeren was een bont lam. Van de 90 ingezonden dieren die in de katalogus vermeld stonden waren er maar liefst 53 van het bonte ras, hetzij zwart of bruin bont.


Kampioen bij de bonte lammeren is geworden Bo, een dochter van Triton van de IJsselstee van eigenaar M G Jutting uit Dalfsen. Dit lam werd later op de dag algemeen kampioen bij de lammeren. De reservekampioen bij de lammeren werd Esther 110 v.Domsta. Dochter van Wiebren van fokker/eigenaar H.Domine uit Punthorst.

Kampioen bij de melkgeiten werd Gerda 193 v.Domsta van fokker/eigenaar H.Domine. Als reserve kampioen mocht opstellen Gerda 197 v.Domsta van K.Domine. Twee dieren met als vader Bert vd Geffesenberg.

Al met al was het een leuke maar toch vooral een warme dag.

 

 

Bo, kampioen bont lam en ook algemeen kampioen lammeren

 

Esther110 v Domsta

Esther110 v.Domsta, reserve kampioen bont lam

 

Gerda193 v.Domsta, kampioen bonte melkgeit

 

Gerda197 v.Domsta, reserve kampioen bonte melkgeit

 

Copyright NOG Fokcommissie Nederlandse Bonte Geit 2018