Notice: Array to string conversion in /home/vhosting/b/vhost0011662/domains/bontegeiten.nl/htdocs/www/site/templates/themza_j15_13/index.php on line 3
Elvera P. behaalt predikaat Stergeit
logo

  Home   Contact   Inloggen  
maandag 17 december 2018

Home - Nieuws - Elvera P. behaalt predikaat Stergeit
Elvera P. behaalt predikaat Stergeit Afdrukken
Geschreven door Administrator   
zondag 03 januari 2010 20:45

Er is een Bonte geit die het predikaat Stergeit heeft behaald. Elvera P., dochter van Annewil P., is voor zover bekend de vierde Bonte geit die dit predikaat heeft behaald en momenteel ook de enige in leven zijnde Bonte geit met dit predikaat. Elvera P. heeft al aardig wat kampioenschappen behaald en was ook al kampioen Bonte geit op de nationale keuringen in 2008 en 2009. Ook haar moeder Annewil P. heeft het erg goed gedaan op keuringen in het verleden. Het behalen van dit predikaat is de kroon op de cariere van Elvera P. en natuurlijk ook van fokker/eigenaar Jan Poppelaars.

 

De eisen voor het predikaat luiden volgens het fokreglement:

Het predikaat Stergeit wordt op verzoek van de eigenaar verleend aan geiten, die zowel in eigen prestatie als in nafok bovengemiddeld zijn. De volgende eisen worden gesteld aan een stergeit.

Eigen prestatie:
De geit moet ingeschreven zijn in het stamboek;
Minimaal één melklijst dient te voldoen aan de eisen voor Keurstamboek.

Nafok:
Er dienen minimaal zes directe nakomelingen te zijn geregistreerd binnen hetzelfde ras als de Stergeitkandidate. Van de directe nakomelingen die definitief in het stamboek zijn opgenomen moet het Algemeen Voorkomen zodanig zijn, dat tenminste vijftien punten worden behaald volgens onderstaand schema:
85 t/m 89  4 punten
90 t/m 100  5 punten
De melkproductie van de helft van de in het stamboek geregistreerde dochters binnen het eigen ras moet voldoen aan de eisen voor Keurstamboek (bij oneven aantal dochters de kleinste helft).

 

Elvera P. heeft levensnummer 0521888-NL04001 en is ingeschreven met: 90 89 88 86 92 (bovenbalk).

 

Zoek


Copyright NOG Fokcommissie Nederlandse Bonte Geit 2018